• Goedkoopste verzending
  • NL's grootste assortiment
  • Hoge groepskortingen
  • Tevredenheidsgarantie
  • Snelle en betrouwbare levering
Terug naar blog
Carnavalskleding zelf maken

Carnavalskleding maken

Zondag 08 november 2015

Als je nou écht origineel en one of a kind wilt zijn met carnaval, dan moet je zelf je carnavalsoutfit maken. Je ziet met carnaval al best vaak mensen die hun carnavalskostuum zelf maken. Alhoewel dit het meest gebeurt in het uiterste zuiden van ons land: Limburg, zie je de laatste jaren ook steeds meer de hype opkomen in Brabant om carnavalsoutfits zelf te maken. Nu denk jij natuurlijk dat dit ontzettend veel werk is en daar heb je allemaal geen zin in. Maar niets is minder waar! Ook met weinig spullen en niet al te veel werk kun je zelf carnavalsoutfits maken.

Carnavalshoeden maken

Je komt ze wel vaker tegen tijdens die 5 dagen lang hossen met carnaval. Voornamelijk vrouwen dragen hele grote opvallende hoeden op hun hoofd. Deze carnavalsoutfits zijn vrijwel altijd zelf gemaakt. Je kunt het je eigenlijk zo gek niet bedenken of je kunt er carnavalshoeden mee maken. Hoe extravaganter, hoe beter. Je kunt bijvoorbeeld als basis een neutrale bolle of lage hoed kopen. Hier beneden geef ik je een paar voorbeelden van neutrale hoeden die je meteen bij CompleetVerkleed kunt vinden. Zodra je de hoed in huis hebt, kun je aan de slag om je carnavalskostuum te maken. Maak van papier maché en crêpepapier of verf verschillende soorten nep fruit voor op je carnavalshoed. Bevestig het fruit op de bolling of bovenkant van je hoed en decoreer de rand nog met wat matchend tule of ander papier. Nu lijkt het op een mooi opgemaakte fruitschaal. Dit is al 1 super creatief idee om je carnavalsoutfit af te maken met een zelfgemaakte carnavalshoed. Maar ik zal je nog iets verder op weg helpen..

Rood geel en groen

Je kunt ook je hoed met de kleuren van carnaval decoreren. In rood, geel en groen zijn natuurlijk veel accessoires te vinden. Verzamel zoveel mogelijk veren, bloemen, poppetjes, vlinders of strikken in het rood geel of groen. Hier beneden kun je verschillende accessoires zien die je gewoon bij CompleetVerkleed kunt kopen. Je kunt ook bij deze carnavalsoutfit als basis een neutrale hoed gebruiken, maar het is ook handig om bijvoorbeeld een rode muts te gebruiken als basis. In onze webshop hebben we nog een fleurige rode muts die al hier en daar een beetje versierd is waardoor we het je waarschijnlijk nog wel iets makkelijker maken. Bij een muts kun je ook makkelijker alle accessoires bevestigen om je carnavalshoed te maken. Probeer alle accessoires zo mooi mogelijk te rangschikken op je muts en het daarna te bevestigen met naald en draad of lijm en klaar is kees! Als je de rest van je carnavalsoutfit ook nog zelf wil maken, zou het erg leuk zijn om een bijpassende outfit te maken. Denk hier bij aan een jasje in dezelfde kleuren zoals deze of met dezelfde soort accessoires er op bevestigd! Nog een meester idee er bij om zelf een makkelijke carnavalsoutfit te maken!

Carnavalsmasker maken

Een simpele carnavalsoutfit kun je heel makkelijk opleuken door er een carnavalsmasker bij te dragen. Laat nou niets makkelijker en leuker zijn dan zelf een carnavalsmasker maken. Een van de manieren om een carnavalsmasker te maken, is door te beginnen met een basis van karton. Om dit daarna te versterken en reliëf te creëren, kun je dit beplakken met kranten en sterke lijm. Zodra het helemaal beplakt is, kun je het naar eigen wens kleuren met verf. Het mooiste is natuurlijk om je carnavalsmasker te laten matchen met de rest van je carnavalskleding. Je kunt ook de rest van je carnavalsoutfit zelf maken natuurlijk. Gebruik dan hetzelfde concept voor op een oude trui of een oud vest.

Carnavalskostuum maken

Daarnaast zijn er nog meer themakostuums die je handig zelf kunt maken. Denk eens aan een pop-art kostuum, spook kostuum maken of zelf een halloween kostuum maken. Bij een pop-art kostuum kun je met de juiste schmink, pruik en kleding een fantastisch carnavalskostuum maken. Bij CompleetVerkleed hebben we ook meerdere mooie pruiken om je daarbij te helpen. Bij een halloween kostuum hoort natuurlijk een angstaanjagend masker. Dit in combinatie met een zwarte cape die je makkelijk zelf kunt maken van een zwart doek. Dit masker zou je zelf kunnen maken of een van de afschrikkende maskers zoals deze hier beneden kunnen kiezen.

Mocht je nu denken, Oke bedankt maar het lijkt me toch teveel werk. Dan kun je natuurlijk ook altijd nog een volledig carnavalskostuum uitzoeken bij de webshop van CompleetVerkleed. Veel thema’s hebben wij al voor jou uitgezocht dus daar hoef je niet al te veel moeite meer voor te doen. Daarnaast kun je ook in deze blog lezen over de verschillende carnavals ideeën die wij al voor je op een rijtje hebben gezet. Maar mocht je jezelf nu per se volgens de trends willen kleden? Dan kun je ook even hier een kijkje nemen om alvast de carnavalstrends van 2017 te checken!

CompleetVerkleed is een van de grootste carnavalswebwinkels van Nederland en wij hebben de grootste ideeën voor de Carnaval! Carnavalskleding voor jong en oud en in alle soorten en maten. Of jij nu op zoek bent naar carnavalskleding voor mannen, vrouwen of kinderen, wij hebben het allemaal. Bij ons is het altijd feest!!Deel dit artikel


Inschrijven Nieuwsbrief